Nathan Jongeneel wint tweede dag Fiets ‘m d’r in

Na een zeer geslaagde vrijdagavond vond op zaterdagmiddag 31 augustus het vervolg plaats van de senioren competitie van Fiets ‘m d’r in. Onder het toeziend oog van wederom veel toeschouwers was de animo ook bij de senioren weer erg groot. Met 31 fietsers was het een heerlijk vol programma waaraan de jury en wedstrijdleiding hun handen vol aan hadden.

Met wederom prachtig weer was het uiteindelijk Nathan Jongeneel die de eindzege greep! Nathan was, na z’n 3de plaats op vrijdagavond, gebrand op een hogere eindnotering, wat dus lukte en een knappe prestatie genoemd mag worden! Jan-Willem van Andel nam plaats 2 in op het podium, gevolgd door nummer 3 …

Na de prijsuitreiking werden natuurlijk ook juryleden Teus van der Grijn en Arco Bikker en omroeper Hans den Ouden bedankt voor hun medewerking. En ook de 4 duikers die de hele dag in het water lagen werden zeer hartelijk bedankt voor al hun werk wat zij deden bij het helpen van deelnemers en in het water geraakte fietsen.

De organisatie (Stichting De Oranjevriend en IJsclub De Telegraaf) kijkt terug om een zeer verassend goed geslaagde eerste editie. Enerzijds dankzij de grote animo van alle deelnemers en het massaal toegestroomde publiek op zowel vrijdagavond als zaterdagmiddag en anderzijds ook dankzij het fantastisch mooie weer.

Dank namens de organisatie gaat ook uit naar alle vrijwilligers die zich hebben ingezet. Er was veel te doen; opbouw baan, inrichting terrein, muntenverkoop, drank en eten verkoop, fietsenkeuring, de reddingsbrigade op de boezem: hoe cliché het dan ook moge klinken, maar zeker meer dan gemeend: zonder al deze inzet van een ieder was het nooit zo’n mooi evenement geworden!

Luuk Kuijlenburg wint allereerste Fiets ‘m d’r in Junior

Nadat op vrijdagavond 30 augustus de eerste senioren het spits afbeten was het vervolgens op zaterdagmiddag 31 augustus de beurt aan de Alblasserwaardse jeugd van 10 tot 16 jaar. Net als de avond ervoor was ook bij hen de animo zeer groot; 30 waaghaalzen waagden de rit over de smalle plank naar de bel.

Er volgde een zeer spannende competitie en voor de in grote getale opgekomen toeschouwers was er, naast de pijlsnelle jeugd die de bel wisten te laten luiden, ook voldoende te lachen, te ‘oooooh-en’ en ‘aaaaah-en’ om de fietsers die de overkant (net) niet wisten te halen…

Aan het eind van de competitie was het uiteindelijk Luuk Kuijlenburg die als allersnelste de bel had weten laten te luiden. Hij kroonde zich tot allereerste winnaar van “Fiets ‘m d’r in – Alblasserwaard Open Junior’. 

De competitie was zeer spannend en winnaar Luuk had ook maar een fractie van een seconde later de bel moeten laten luiden en hij had de rappe nummers 2 en 3 voorbij moeten laten gaan in de rangschikking… Op plaats 2 eindigde dan ook Tijn van Kooten, gevolgd door Mart van Kooten op plaats 3.

Pieter van Andel wint allereerste Fiets ‘m d’r in

De allereerste editie van de 'Fiets 'm d'r in - Alblasserwaard Open', op vrijdagavond 30 augustus, bleek een daverend succes: de 29 deelnemers, ruim 500 bezoekers en prachtig weer maakte het tot een onvergetelijke avond. 

In de week voorafgaande aan de eerste dag van Fiets ‘m d’r in waren veel vrijwilligers van Stichting De Oranjevriend en IJsclub De Telegraaf hard in de weer om een – voor in de Alblasserwaard - compleet nieuw concept neer te leggen: een prachtige Fiets ‘m d’r in baan!

Alle inspanningen bleken niet voor niks en waren op tijd af! De spits werd afgebeten door de beide voorzitters van de organiserende verenigingen; Bram van Wijk (Oranjevriend) en Johan Schep (De Telegraaf); zij liepen naar de overkant en ‘sloegen’ de bel!

Daarna begon het echte werk en zag het publiek (en de jury) de mooiste creaties voorbij komen, waaronder diverse waaghalzen die met 2, 3 en zelfs 5 personen de overkant dachten te kunnen halen… Het ‘slaan’ van de bel bleek echter alleen weggelegd voor de enkele fietsers. Na de reguliere competitie bleken er liefst 5 renners met dezelfde tijd (5 seconden) de overkant te hebben gehaald: zij maakten zich op voor een tweede manche.

En in die allesbeslissende finale was het wederom ongemeen spannend. Juryleden Marianne van der Vlist en Henk Woltman en omroeper Hans den Ouden zagen dat de razendsnelle tijd van 4,84 seconden van Pieter van Andel de beste was en dat hij zich daarmee kroonde tot allereerste winnaar van de Fiets ‘m d’r in – Alblasserwaard Open! Klaas Uittenbogaard eindige daar kort achter op plaats 2 en daar weer kort achter Nathan Jongeneel op plaats 3.

Voorzitters Bram en Johan blikten meer dan tevreden terug op de gezamenlijke georganiseerde avond, waarbij het voor zowel het publiek, als deelnemers en vrijwilligers genieten was!

Zaterdag 31 augustus het vervolg
Op zaterdagmiddag openen de deuren zich weer om 13.00 uur, in eerste instantie voor de fietskeuring van de jeugd en tegelijkertijd ook voor het publiek. De junioren starten vervolgens om 14.00 uur. De prijsuitreiking zal omstreeks 16.30-17.00 uur plaatsvinden.

De fietsenkeuring voor senioren start om 16.00 uur, waarna zij zullen starten om 17.00 uur. De prijsuitreiking zal omstreeks 20.30-21.00 uur plaatsvinden.

Fiets ‘m d’r in 2019 Alblasserwaard open

Uitgerust van je vakantie?⛱

Tijd voor actie, doe mee met Fiets ‘m d’r in!
Ben jij als snelste bij de 

Geef je op via fietsemderin@oranjevriend.com

Wij als organisatie hebben een globale planning afhankelijk van het aantal deeelnemers kan dit schuiven.

Vrijdagavond 30 augustus, deelname vanaf 16 jaar
17.00 Fietsen keuren 
18.00 Start Fiets 'm d'r in 
+/- 21.30 prijsuitreiking Fiets 'm d'r in 
(tijden zijn ovb van het aantal deelnemers. deelnemers krijgen persoonlijk bericht hoelaat ze aanwezig moeten zijn voor het keuren etc.)

Zaterdagmiddag 31 augustus, deelname voor de categorie 10-16 jaar (jeugd) en categorie vanaf 16 jaar (senioren)

13.00 Fietsen keuren Jeugd tot 16 jaar
14.00 Start Fiets 'm d'r in -Jeugd tot 16 jaar

+/- 17.00 prijsuitreiking Fiets 'm d'r in - Jeugd tot 16 jaar

16.00 Fietsen keuren senioren
17.30 Fiets 'm d'r in - senioren

+/- 21.00  prijsuitreiking Fiets 'm d'r in - Senioren

 

(tijden zijn ovb van het aantal deelnemers. deelnemers krijgen persoonlijk bericht hoelaat ze aanwezig moeten zijn voor het keuren etc.)

FIETS ‘M D’R IN - VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Waag jij je liever niet op de baan, maar wil je toch een steentje bijdragen?

Een evenement zonder de inzet van vrijwilligers lukt natuurlijk nooit! Kunnen we op jouw/jullie steun rekenen?
Er is van alles te doen waarbij we vrijwilligers kunnen inzetten!

Lijkt het jou leuk om mee te helpen? Geef je dan snel op via info@visserijservicenederland.nl

Vrijwilligers Fiets 'm d'r in 2019

Fiets ‘m d’r in - Alblasserwaard Open

Een Nederlands fenomeen! Zo kun je het “Fiets ‘m d’r in” wel noemen. En met die wetenschap bedachten diverse leden van stichting De Oranjevriend en IJsclub De Telegraaf uit Groot-Ammers dat zo een evenement prima in hun woonplaats georganiseerd zou kunnen worden.

De ideeën werden verder besproken en uitgewerkt. De huidige werkzaamheden op, aan en langs de Molenkade (in de volksmond ook wel ‘Molenkaai’) boden tevens een extra mogelijkheid om dit evenement – op korte termijn – in Groot-Ammers te organiseren.

Inmiddels zijn de ideeën in een zo ver gevorderd stadium dat deze werkelijkheid gaan worden! En wel op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus 2019!

Deelname
Altijd al eens de smalle plank boven het water willen ‘befietsen’ en de bel willen laten klinken? Dat kan nu dus heel dicht bij huis!

Voor alle inwoners van de Alblasserwaard, met slechts een goeie fiets, oude fiets, barrel, stalen ros, tweewieler, eenwieler of velo, is deelname aan dit mooie evenement mogelijk! Gratis, voor nop, niks!

  • Vrijdagavond 30 augustus, deelname vanaf 16 jaar
  • Zaterdagmiddag 31 augustus, deelname voor de categorie 10-16 jaar (jeugd) en categorie vanaf 16 jaar (senioren)
  • Snelheid en originaliteit worden natuurlijk beloond…

Aanmelden kan t/m 23 augustus via fietsemderin@oranjevriend.com. Na je aanmelding volgt z.s.m. reactie met vervolginformatie.

Kort samengevat
Fiets ‘m d’r in – Alblasserwaard Open op de Molenkade in Groot-Ammers op vrijdagavond 30 en zaterdagmiddag 31 augustus. Deelname is gratis en kan via fietsemderin@oranjevriend.com.
 

Vrijdagmiddagborrel 26 april 2019

Terug van weggeweest is ‘de Vrijdagmiddagborrel’! De naam zegt het al: een borrel op vrijdagmiddag. Een uniek moment voor iedereen om de week op een gezellige en feestelijke manier af te sluiten.

Deelname is alleen mogelijk met een All-in-kaart, deze is te koop via secretariaat@oranjevriend.com en bij onze voorverkoopadressen;

• Café Sluis 
• Posthuys 
• Bakker van der Grijn

Voorverkoop € 15,00 / aan de deur € 20,00.
Dit jaar hebben wij ook Kidskaarten t/m 16 jaar: voorverkoop € 10,00 / aan de deur € 15,00.

Wees er snel bij, want het aantal kaarten is beperkt.

Oranjeboekjes 2019

Dit weekend worden de oranjeboekjes weer verspreid door het dorp! Houd uw brievenbus in de gaten! 

Wat staat er zoal in ons oranjeboekje?

• inleiding door de burgemeester
• voorwoord van de voorzitter
• het programmaoverzicht
• alle programmaonderdelen met details; zoals aanvang, toegang en locatie 
• diverse fotopagina's van afgelopen jaar
• en natuurlijk onze adverteerders! 

2e Paasdag: Autocross Groot-Ammers

Brullende motoren, hevige strijd en veel spectaculaire acties zullen er te zien zijn op 2e paasdag, maandag 22 april 2019, op het welbekende terrein aan de Sportlaan in Groot-Ammers. 

Ook dit jaar zullen de coureurs van Autocross Vereniging Rang Pang hun seizoen aanvangen op de Ammerse klei. In diverse klassen zullen de coureurs over 3 manches uitvechten wie de mooiste startpositie krijgt voor de finale.

De wedstrijden beginnen om ca. 11:30 uur en de finales worden rond de klok van 17:00 uur verwacht.

Ook dit jaar krijgen de Regiorijders de mogelijkheid om de ‘Cup van Ammers’ binnen te halen. Regiorijders kunnen zich per mail opgeven via de website van Rang Pang www.rangpang.nl

Keuringsavond
Wil je als Regiorijder beslagen ten ijs komen met een auto die voldoet aan het veiligheidsreglement, dan wordt er op vrijdagavond 5 april aanstaande vanaf 19:00 uur een keuringsavond georganiseerd op het terrein van Van der Vlist, Ambachtsweg 7 op industrieterrein Gelkenes te Groot-Ammers.

Tijdens de autocross is er voldoende parkeergelegenheid op het buitendijkse terrein aan de Sportlaan.

Entreeprijzen: kinderen  t/m 6 jaar gratis, 7 t/m 11 jaar – 5 euro en vanaf 12 jaar – 10 euro.

De Autocross Groot-Ammers wordt georganiseerd door Autocross Vereniging Rang Pang in samenwerking met Stichting de Oranjevriend. Meer informatie kunt u vinden op www.oranjevriend.com of www.rangpang.nl

Aubadeliedjes 2019

De volgende liedjes zullen tijdens de aubade aan bod komen:

In een blauw geruite kiel
In een blauw geruite kiel
Draaide hij aan ’t grote wiel
De ga-a-a-anse dag
Maar Michieltjes jongens hart
Leed ondragelijke smart
A-ach, a-ach, a-ach, a-ach!

Als matroosje vlug en net
Heeft hij voet aan boord gezet
Dat hoo-hoo-hoo-hoorde zo
Naar Oostinje, naar de West
Jongens dat gaat opperbest
Hojo, hojo, hojo. hojo!

Daar staat Hollands Admiraal
Nu een man van vuur en staal
De schri-hi-hi-hik der zee
’t een Ruyter naar den aard
Glorierijk zit hij te paard
Hoezee, hoezee, hoezee, hoezee!

De zilvervloot
Heb je van de zilveren vloot wel gehoord,
De zilveren vloot van Spanje?
Die had er veel Spaanse matten aan boord
En appeltjes van Oranje
Piet Hein, Piet Hein, Piet Hein zijn naam is klein,
Zijn daden bennen groot, zijn daden bennen groot
Die heeft gewonnen de Zilvervloot,
Die heeft gewonnen, gewonnen de Zilvervloot!

Klommen niet de jongens als katten in ‘t want
En vochten ze niet als leeuwen?
Ze maakten de Spanjers duchtig te schand
Tot in Spanje klonk hun schreeuwen.
Piet Hein, Piet Hein, Piet Hein zijn naam is klein,
Zijn daden bennen groot, zijn daden bennen groot
Die heeft gewonnen de Zilvervloot!
Die heeft gewonnen, gewonnen de Zilvervloot!

Het Ammerse volkslied
Melodie: waar ’t bronsgroen eikenhout

Waar de weet’ring en de Lek, langs ons dorpje stroomt.
Waar de boezem en de vliet Ammers stil omzoomt.
Waar je koeien in de wei en nog kikkers ziet
Daar ligt ons Ammers land, met z’n ruisend riet. 2 x

Waar we op de Wilgenweg, volop vogels zien
Waar we zelfs de ooievaars onderdak aanbien
Waar de koeien in de wei grazen bij de vleet
Daar ligt ons Ammers land met z’n lief en leed. 2 x

Waar de molens op de ka met z’n vieren staan
Waar men ’s winters als het vriest, schaatsers fier ziet gaan.
Waar je volop eenden ziet aan de waterkant.
Daar aan ons Ammers schoon is ons hart verpand. 2 x

Waar het slot van Liesveld stond, glorie van weleer
Waar in ’t water van de lek eens de zalm keert weer
Waar nog steeds ons koningshuis altijd wordt vereerd
Daar klopt ons Ammers hart, vrij en onverveerd. 2 x

Wilhelmus
Wilhelmus van Nassauen
Ben ik van Duitsen bloed
Den Vaderland getrouwe
Blijf ik tot in den doet.
Een prinse van oranje,
Ben ik vrij onverveerd.
Den Koning van Hispanje
Heb ik altijd geëerd.

Mijn schild en de betrouwen
Zijt gij, o God mijn Heer!
Op U zo wil ik bouwen,
Verlaat mij nimmer meer.
Dat ik toch vroom mag blijven,
U dienaar ’t aller stond.
De tirannie verdrijven,
Die mij mijn hart doorwondt.

Sfeervolle lampionnenoptocht 2019

Zaterdag 2 februari jl. heeft de jaarlijkse lampionnenoptocht plaatsgevonden. We zijn ook dit keer weer gestart vanaf het Hervormd Centrum. 

Het weer zag er in eerste instantie niet erg rooskleurig uit. Gelukkig werd het in de avond droog! Onder begeleiding van Graafstrooms Fanfare hebben we met elkaar weer een mooie, sfeervolle lampionnenoptocht kunnen lopen. Bedankt allemaal! 

Bekijk hier de foto's

Fleurige bloembakken in Groot-Ammers

Heeft u ook zo genoten van de bloembakken in ons dorp? Een initiatief van de Klankbordgroep.

De hele (warme) zomer zijn twee mensen van de Klankbordgroep bezig geweest met het watergeven van planten. Een taak waarvoor we nu vrijwilligers zoeken. Vele handen maakt namelijk licht werk. Dus voelt u zich gemotiveerd en betrokken bij ons (mooie) dorp, aarzel niet om u aan te melden bij de Klankbordgroep als 'watergever/verzorger' van deze fleurige bloembakken. 

Ook kunnen straten in aanmerking komen voor een aantal bloembakken. Deze worden betaald door de klankbordgroep en de gemeente. Wel op voorwaarde dat ze door de straat zelf verzorgd worden. Leuk initiatief? Meld u aan als straat (comité) of als individu.

Meer informatie op www.onsammers.nl

Spooktocht - Escape before the end of time!

Zijn je vrienden en jij klaar voor een spannende reis door de tijd? En ontsnappen jullie uit alle escape-rooms mét de juiste hints? Hebben jullie genoeg lef, doe dan mee aan de spooktocht op dinsdag 1 mei!

Meld jezelf (en natuurlijk je vrienden) snel aan via secretariaat@oranjevriend.com!

Café Bolle Jan on tour

Bekijk via onderstaande link de leuke, gezellige impressie van Café Bolle Jan on tour om alvast in de feeststemming te komen voor volgende week! Naast Danny Froger en Jeffrey Schenk komen ook Ernest van Hartingsveldt, Tom Haver en Eddy Walsh gezellig zingen in 'ons' café!

Staat deze avond ook al in jouw agenda? Tot snel!

-> Impressie Café Bolle Jan on tour

Autocross Rang Pang 27 april Groot-Ammers

Stichting de Oranjevriend en Autocrossvereniging Rang Pang wilden op 2e paasdag 2 april 2018 samen de autocrosswedstrijd aan de Sportlaan in Groot Ammers organiseren. Helaas hebben wij gezamenlijk, gezien weersomstandigheden en de gesteldheid van het terrein, moeten besluiten het evenement af te lassen.

Samen zijn we gaan zoeken naar een mogelijkheid om deze autocrosswedstrijd alsnog te kunnen rijden. Alle opties zijn bekeken en beoordeeld door alle betrokkenen. Hieruit is een zeer uitzonderlijke situatie ontstaan. Na overleg met alle betrokkenen is het volgende besloten en afgesproken:

De autocrosswedstrijd in Groot Ammers zal gereden gaan worden op Koningsdag, 27 april 2018.

Er is 1 groot verschil tussen de organisatie op 2e Paasdag en Koningsdag. De vrijwilligers van Stichting de Oranjevriend organiseren rondom de Koningsdag jaarlijks een feestweek met dit jaar op de Koningsdag de 5 jaarlijkse optocht en een avondprogramma met optredens van Wolter Kroes en Helemaal Hollands in de feesttent op het evenementen terrein bij de Sportlaan. Het komt er dus op neer dat ACV Rang Pang voor deze ene keer de organisatie van de autocrosswedstrijd op zich neemt.

ACV Rang Pang is zeer blij dat Stichting de Oranjevriend begrip heeft voor de ontstane situatie en de belangen van ACV Rang Pang respecteert. De clubwedstrijd In Alphen aan den Rijn wordt verschoven naar 10 mei a.s. (Hemelvaartsdag). Onze dank gaat tevens uit naar de medewerking van de landeigenaar en gemeente in zowel Groot Ammers als Alphen aan den Rijn om deze evenementen mogelijk te maken. Volgend jaar hopen Stichting de Oranjevriend en ACV Rang Pang weer samen een autocrossevenement op 2e Paasdag organiseren.

In tegenstelling tot eerdere berichten het volgende:

- Terrein gaat om 7.00 uur open.
- Rijders dienen om uiterlijk 9.00 uur binnen te zijn.
- Keuren tot 9.30 uur.
- Inschrijven tot uiterlijk 9.45 uur.
- Aanvang wedstrijden 11.00 uur.

Inschrijving voor regio- en of gastrijders is geopend, de link hiervoor: https://goo.gl/forms/CNsBOZEwydPbuPNL2 (De inschrijvingen voor 2e paasdag zijn vervallen!) Wil je deelnemen, schrijf je dan opnieuw in.

Er wordt geen voorkeuring georganiseerd. Leden van ACV Rang Pang en ACC Geffen hoeven zich niet vooraf in te schrijven.

Verkeersregelaars tijdens optocht gezocht!

Voor de optocht op Koningsdag zijn we op zoek naar verkeersregelaars.

Wilt u ons helpen? Meld u aan via secretariaat@oranjevriend.nl.

Wilt u ons graag helpen maar heeft u geen certificaat? 
Geef dit dan even aan ons door en u ontvangt een link om aan het verkeersregelaarsexamen te kunnen deelnemen.

Autocross 2018 afgelast!

Na deze week meerdere malen het terrein in Groot-Ammers bezocht te hebben, de weersvoorspelling nauwlettend gevolgd te hebben, hebben wij Rangpang samen met stichting de Oranjevriend tot onze grote spijt moeten besluiten de autocross in Groot-Ammers op 2e paasdag af te blazen.

Wij gaan nu in gesprek met de landeigenaar en gemeente om te kijken of er een mogelijkheid is om deze wedstrijd op een andere datum te rijden. We houden jullie op de hoogte! 

Hij is er weer! Programmaboekje 2018

Hij is er weer! Heeft u het oranjeboekje voor dit jaar al op de deurmat gevonden?

Wat staat er zoal in ons oranjeboekje?

• inleiding door de burgemeester
• voorwoord van de voorzitter 
• het programmaoverzicht
• alle programmaonderdelen met details; zoals aanvang, toegang en locatie 
• diverse fotopagina's van afgelopen jaar
• en natuurlijk onze adverteerders! 

2e paasdag: Autocross Groot-Ammers 2018

Brullende motoren, hevige strijd en veel spectaculaire acties zullen er te zien zijn op 2e paasdag, maandag 2 april 2018, op het welbekende terrein aan de Sportlaan in Groot-Ammers.

Ook dit jaar zullen de coureurs van Autocross Vereniging Rang Pang hun seizoen aanvangen op de Ammerse klei. In diverse klassen zullen de coureurs over 3 manches uitvechten wie de mooiste startpositie krijgt voor de finale. De wedstrijden beginnen om ca. 12.00 uur en de finales worden rond de klok van 16.00 uur verwacht. 

Regiorijders
Ook dit jaar krijgen de Regiorijders de mogelijkheid om de 'Cup van Ammers' binnen te halen. Regiorijders kunnen zich per mail opgeven via de website van Rang Pang www.rangpang.nl.

Wil je als Regiorijder beslagen ten ijs komen met een auto die voldoet aan het veiligheidsreglement van de KNAF, dan wordt er op donderdagavond 22 maart aanstaande vanaf 19.00 uur een keuringsavond georganiseerd op het terrein van Van der Vlist, Ambachtsweg 7 op industrieterrein Gelkenes te Groot-Ammers. 

Parkeren en toegang
Tijdens de autocross is er voldoende parkeergelegenheid op het buitendijkse terrein aan de Sportlaan. Entreeprijzen: kinderen t/m 6 jaar gratis, 7 t/m 11 jaar - 5 euro en vanaf 12 jaar - 10 euro.

De Autocross Groot-Ammers wordt georganiseerd door Autocross Vereniging Rang Pang in samenwerking met Stichting de Oranjevriend. Meer informatie is te vinden op www.oranjevriend.com of www.rangpang.nl 

Eerste activiteiten 2018 zijn een feit

De eerste activiteiten van dit jaar zitten er weer op! 

Seniorendag
Afgelopen zaterdag vond de seniorendag plaats in het Hervormd Centrum. Beide voorstellingen, 's middags en 's avonds, waren weer goed bezocht. Er zijn prachtige beelden van oud-Ammers getoond met onder andere dorpsgezichten, winkeltjes, schoolklassen en mooie gebouwen. Beelden die bij velen mooie herinneringen boven hebben gebracht en een ieder weer even mee terug in de tijd nam.

Wij willen de subgroep, bestaande uit Hennie en Piet Kortleve, Peter en Ina Kwakernaak, Ria Verhey en Betty Slob, bedanken voor de wederom geslaagde middag en avond! Op naar volgend jaar! 

Lampionnenoptocht
's Avonds was het weer tijd voor de jaarlijkse lampionnenoptocht. Ondanks de regen, waren er veel kinderen die trots met hun lampion, en natuurlijk de ouders niet te vergeten, achter de muziek aan liepen. Bedankt voor jullie komst, zien we jou volgend jaar weer? 

Lampionnenoptocht 2018

Datum | Zaterdag 27 januari
Waar | Hervormd Centrum
Hoe laat | 19.00 uur

Vanaf 18.30 uur worden er gratis lampionnen uitgedeeld (lampjes zijn te koop).

Kom jij ook? 

Fijne feestdagen & een gelukkig nieuwjaar!

Stichting de Oranjevriend wenst iedereen hele fijne feestdagen & een goed en gelukkig nieuwjaar! 

Seniorendag zaterdag 27 januari 2018 (55+)

De Oranjevriend trapt zaterdag 27 januari 2018 weer af met de traditionele SENIORENDAG. De subgroep, bestaande uit Hennie en Piet Kortleve, Peter en Ina Kwakernaak, Ria Verhey en Betty Slob, zijn al weer maanden in touw om er voor u een geslaagde middag of avond van te maken met een kijkje in het Ammers van vroeger en soms van nu. 

Zoals bekend worden op deze Seniorendag, in een middagvoorstelling (14.30 uur) en avondvoorstelling (20.00 uur), digitale beelden van oud-Ammers vertoond. Vele beelden van dorpsgezichten, winkeltjes, verenigingen, schoolklassen, bruidsparen, oude straten, bedrijfjes, mooie gebouwen en leuke evenementen. Beelden die bij velen van ons mooie herinneringen boven brengen en een ieder weer even terug in de tijd breng.

Elk jaar lukt het weer om een interessante serie te maken van het  beschikbaar gestelde materiaal. Ook dit jaar zijn er al weer mooie foto’s en dia’s uit privé collecties en albums opgedoken, die ons allen, onder het genot van een hapje en een drankje, terugbrengen naar het Ammers zoals het eens was. Overigens hoopt de commissie die deze Seniorendag al meer dan 25 jaar organiseert, nog steeds nieuwe beelden, foto’s, dia’s, krantenknipsels en ansichtkaarten te krijgen. Niet om te houden, maar om enkele dagen ‘te lenen’ zodat ze gescand kunnen worden. U krijgt uw foto’s / albums gegarandeerd snel en onbeschadigd retour. 

Als u maar het geringste vermoeden heeft dat u interessant materiaal heeft, aarzel niet en bel met Piet en Hennie Kortleve (tel: 661684). U doet er niet alleen de organisatie een groot plezier mee, maar ook uw dorpsgenoten. Ook als u opgehaald en thuisgebracht wilt worden voor deze Seniorendag, kunt u bellen met Piet en Hennie of naar één van de bestuursleden van de Oranjevriend.

Noteert u de datum van 27 januari 2018 alvast in uw agenda?

Bijeenkomst over optocht 2018 in Groot-Ammers

Traditiegetrouw organiseert Stichting de Oranjevriend éénmaal in de vijf jaar een feestelijke optocht in Groot-Ammers. In 2018 heeft de Oranjevereniging op Koningsdag, vrijdag 27 april, de optocht in het feestprogramma opgenomen.

De voorbereidingen zijn inmiddels opgestart door de optochtcommissie. Op maandagavond 6 november aanstaande is er voor geïnteresseerden een bijeenkomst in Zaal Mourik aan de Kerkstraat 18. De zaal is open vanaf 19:45 uur en de avond begint om 20:00 uur.

Net als de voorgaande  jaren is er een thema verbonden aan de optocht. Deze keer is gekozen voor het thema: 'Televisieprogramma'.

Naast stratencomités zijn ook verenigingen, scholen, bedrijven en vriendenclubs van harte welkom. Maar een solo deelname of met de familie kan natuurlijk ook.

Wie deze avond verhinderd is en meer informatie wil, kan bellen met Betty Slob via 0184 - 66 11 66 of Ria Verheij via 06 - 517 464 99.

Ammers got talent

Dit jaar wordt de welbekende playbackshow in een nieuw jasje gestoken. We roepen al het talent in Groot-Ammers op om deel te nemen aan ‘Ammers got talent’. Heb je altijd al op het podium willen stralen, dan is dit je kans!

Met deze acts kun je deelnemen aan 'Ammers got talent':
- Dansen
- Goochelen
- Playback
- Caberet
- Zingen
- Moppen tappen
- Turnen
- Jongleren
- Bespelen van een muziekinstrument
- Beatboxen
- Stijldansen
- Breakdansen
- .... of een andere leuke act!

Je kunt je aanmelden via: aanmeldenoranjevriend@hotmail.com

Geslaagde seniorendag en lampionnenoptocht 28 januari 2017

28 januari 2017, voor ons het officiële begin van een nieuw Oranjejaar

Traditiegetrouw is de eer aan de subgroep Seniorendag. Het hele jaar zijn Piet, Hennie, Betty, Ria, Peter en Ina druk met de voorbereidingen voor het maken van de voorstelling voor deze dag. Dit jaar hebben we zo'n 300 mensen in het Hervormd Centrum mogen verwelkomen waar zij onthaald werden met een kop koffie en een heerlijk oranjegebakje (met dank aan Speciaal Bakkerij van de Grijn). Vervolgens werd er met elkaar gekeken naar filmmateriaal van de optocht uit 1998! In de pauze werden de advokaatjes (of iets anders) met plezier genuttigd met een heerlijke hartige snack. Na de pauze werd er gekeken naar de vele beelden uit vroegere tijden, door Hennie voorzien van een praatje bij elk plaatje. Na afloop waren de geluiden positief en mochten er vele complimenten over een prachtige voorstelling in ontvangst worden genomen. Een mooie beloning voor alle inzet!

In de avond stond naast een 2e voorstelling voor de Senioren ook de Lampionnenoptocht op het programma. Vele kinderen trotseerden de kou en namen hun ouders of opa en oma mee. Met de brandweer voorop, ging Muziekvereniging KNA de grote stoet voor. Waar vele kinderen onder de indruk waren van de grote toeters op de achterste rij werden we bij de Ammerse Veste en het Hof van Ammers door vele mensen toegezwaaid. We vervolgden onze leuke route door het dorp met als hoogtepunt toch wel het lopen over de dijk! Waar anders de auto's stevig doorrijden was de weg nu vrij gemaakt voor ons om te lopen en wat was het een mooi gezicht toen de hele stoet “de stoep” naar beneden kwam lopen!
We eindigden de avond met het Wilhelmus en een heerlijke warme chocolademelk.

Wat ons betreft een geslaagde start van een veelbelovend jaar en we hopen u tijdens de activiteiten verderop in het jaar opnieuw te mogen begroeten!

Mocht u foto's willen bekijken van deze activiteiten?
Kijkt u onder het kopje foto's boven in de balk op deze site!

Stratenvergadering 6 februari 2017

Maandag 6 februari….. de dag waarop De Oranjevriend tijdens de stratenvergadering het programma van de Evenementenweek(weken) 2017 bekend maakt!

Al maanden zijn wij met het bestuur druk bezig met de voorbereidingen voor de Evenementenweek 2017 en het programma is rond! Graag nodigen wij alle STRAATVERTEGENWOORDIGERS uit om bij deze vergadering aanwezig te zijn. Aanvang is om 20.00 uur in Zaal Mourik. Kunt u zelf niet deze avond? Klop bij u buurman of buurvrouw aan en vraag of deze namens uw straat aansluit deze avond! Wij horen namelijk graag jullie mening en ideeën en hoe meer ons dorp vertegenwoordigt zal zijn, des te meer kunnen we van elkaar horen!

Seniorendag 28 januari 2017 (55+)

De Oranjevriend trapt 28 januari 2017 weer af met de traditionele SENIORENDAG.
De subgroep, bestaande uit Hennie en Piet Kortleve, Peter Kwakernaak, Ria Verhey en Betty Slob, zijn al weer maanden in touw om er voor u een geslaagde middag of avond van te maken met een kijkje in het Ammers van vroeger.

Zoals bekend worden op deze Seniorendag, in een middagvoorstelling (14.30 uur) en avondvoorstelling (20.00 uur), digitale beelden van oud-Ammers vertoond. Ditmaal wordt gestart met beelden van de optocht van 1998, met als thema ‘Boeken’. Daarna volgen beelden van dorpsgezichten, winkeltjes, verenigingen , schoolklassen, bruidsparen, oude straten, bedrijfjes, mooie gebouwen en leuke evenementen. Beelden die bij velen van ons mooie herinneringen boven brengen en een ieder weer even terug in de tijd breng.

Elk jaar lukt het weer om een interessante serie te maken van het  beschikbaar gestelde materiaal. Ook dit jaar zijn er al weer mooie foto’s en dia’s uit privé collecties en albums opgedoken, die ons allen, onder het genot van een hapje en een drankje, terugbrengen naar het Ammers zoals het eens was.

Overigens hoopt de commissie die deze Seniorendag al meer dan 25 jaar organiseert, nog steeds nieuwe beelden, foto’s, dia’s, krantenknipsels en ansichtkaarten te krijgen. Niet om te houden, maar om enkele dagen ‘te lenen’ zodat ze gescand kunnen worden.  U krijgt uw foto’s, albums gegarandeerd snel en onbeschadigd retour. 

Als u maar het geringste vermoeden heeft dat u interessant materiaal heeft, aarzel niet en bel met Piet en Hennie Kortleve (tel: 661684) U doet er niet alleen de organisatie een groot plezier mee, maar ook uw dorpsgenoten.

Ook als u opgehaald en thuisgebracht wilt worden voor deze Seniorendag, kunt u bellen met Piet en Hennie, of naar één van de bestuursleden van de Oranjevriend.

Noteert u de datum van 28 januari 2017 alvast in uw agenda?


& adverteerders