Bericht namens de burgemeester

Beste Molenlanders,

Samen vieren en herdenken is belangrijk. Dagen als Koningsdag, Bevrijdingsdag en 4 mei geven ons een gevoel van verbondenheid. Het zijn dagen die ons samenbrengen. Het liefst zingen we met elkaar het Wilhelmus tijdens de aubade, eten we na afloop samen een tompouce of doen we mee aan de zeskamp.

Gedenkwaardige dagen

Heel Nederland kleurt op 27 april oranje. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander viert dan zijn 54ste verjaardag. Vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd! Vorig jaar werd Koningsdag al omgetoverd tot Woningsdag. Dit jaar zien deze dagen er ook anders uit. We zitten in een crisis, nog steeds. Ondanks dat kunnen we er mooie, gedenkwaardige dagen van maken. Dat hebben de vrijwilligers van de Oranjeverenigingen en 4 mei comités vorig jaar al bewezen, maar met de plannen voor dit jaar komt dat zeker goed. Juist in deze tijd, waarin we allemaal wel wat steun kunnen gebruiken.

Na 75 jaar vrijheid

Vorig jaar stonden we stil bij het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog en dat we sindsdien weer in vrijheid leven. Er wordt gezegd dat wij nu, 76 jaar na de Tweede Wereldoorlog, leven in de grootste crisis sindsdien. De gevolgen van de coronacrisis dringen door tot in elk detail van ons dagelijks leven. Dat doet ons nadenken over de stand van vrijheid in Nederland anno 2020. Op dit moment staat vooral onze bewegingsvrijheid en de vrijheid om anderen te ontmoeten onder druk. Deze actualiteit laat zien dat vrijheid nooit af is. Alhoewel de oorlogstijd heel anders was, zijn we 76 jaar later op zoek naar een evenwicht tussen het maatschappelijk belang en individuele vrijheid. Tussen jezelf kunnen zijn en rekening houden met de ander. Dat is nu actueler dan ooit. Er wordt van ons gevraagd de verantwoordelijkheid te nemen om voor elkaar te zorgen. Die vrijheid is gelukkig ongedeerd. De vrijheid om elkaar bij te staan en een luisterend oor te bieden.

We doen dit samen

Het raakt me om te zien dat iedereen in Molenlanden er het beste van maakt. Want hoe verschillend we ook in Molenlanden zijn, we doen dit samen. We verlangen naar het moment dat we elkaar weer als gewoonlijk kunnen ontmoeten. En als u nog lekkere hapjes, tompoucen of een oranje blouse wilt kopen, doet u dat dan bij een Molenlandse ondernemer? Ze hebben het nodig.

Ik wens u hele fijne dagen!

Met vriendelijke groet,

Theo Segers
Burgemeester van de gemeente Molenlanden


& adverteerders