Geslaagde seniorendag en lampionnenoptocht 28 januari 2017

28 januari 2017, voor ons het officiële begin van een nieuw Oranjejaar

Traditiegetrouw is de eer aan de subgroep Seniorendag. Het hele jaar zijn Piet, Hennie, Betty, Ria, Peter en Ina druk met de voorbereidingen voor het maken van de voorstelling voor deze dag. Dit jaar hebben we zo'n 300 mensen in het Hervormd Centrum mogen verwelkomen waar zij onthaald werden met een kop koffie en een heerlijk oranjegebakje (met dank aan Speciaal Bakkerij van de Grijn). Vervolgens werd er met elkaar gekeken naar filmmateriaal van de optocht uit 1998! In de pauze werden de advokaatjes (of iets anders) met plezier genuttigd met een heerlijke hartige snack. Na de pauze werd er gekeken naar de vele beelden uit vroegere tijden, door Hennie voorzien van een praatje bij elk plaatje. Na afloop waren de geluiden positief en mochten er vele complimenten over een prachtige voorstelling in ontvangst worden genomen. Een mooie beloning voor alle inzet!

In de avond stond naast een 2e voorstelling voor de Senioren ook de Lampionnenoptocht op het programma. Vele kinderen trotseerden de kou en namen hun ouders of opa en oma mee. Met de brandweer voorop, ging Muziekvereniging KNA de grote stoet voor. Waar vele kinderen onder de indruk waren van de grote toeters op de achterste rij werden we bij de Ammerse Veste en het Hof van Ammers door vele mensen toegezwaaid. We vervolgden onze leuke route door het dorp met als hoogtepunt toch wel het lopen over de dijk! Waar anders de auto's stevig doorrijden was de weg nu vrij gemaakt voor ons om te lopen en wat was het een mooi gezicht toen de hele stoet “de stoep” naar beneden kwam lopen!
We eindigden de avond met het Wilhelmus en een heerlijke warme chocolademelk.

Wat ons betreft een geslaagde start van een veelbelovend jaar en we hopen u tijdens de activiteiten verderop in het jaar opnieuw te mogen begroeten!

Mocht u foto's willen bekijken van deze activiteiten?
Kijkt u onder het kopje foto's boven in de balk op deze site!


& adverteerders