Dodenherdenking

4 Mei 19.30 uur

Locatie: Hof van Ammers
Ontvangst genodigden: 19.00 uur
Vertrek stille tocht vanaf Hof van Ammers: 19.30 uur
Herdenkingsplechtigheid bij het monumen: 19.45 uur


Op 4 mei zijn we in Nederland om 20.00 uur 2 minuten stil. Dan herdenken we alle burgers en militairen die, in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld, zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredeoperaties.

Voor de kernen Nieuwpoort-Langerak, Streefkerk en Groot-Ammers vindt deze plechtigheid plaats bij het gedenkteken voor het voormalig gemeentehuis in Groot-Ammers. De herdenking zal weer worden vooraf gegaan door een stille tocht vanaf de Hof van Ammers. Komt u naar de herdenkingsplechtigheid in Groot-Ammers? Sluit dan eerst aan bij de stille tocht! U bent van harte uitgenodigd.

De komende jaren doet het Nationaal Comité 4 en 5 mei een appel op iedereen om zich in te zetten voor de waarde van vrijheid. Dit doet het comité tussen 2016 en 2020 met het meerjarig-thema: Geef vrijheid door.

Het jaarthema voor 2019 luidt: In vrijheid kiezen. Met dit thema sluit het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan bij de viering van 100 jaar algemeen kiesrecht. De Jaarthematekst wordt dit jaar geschreven door Khadija Arib, voorzitter van de Tweede Kamer en is te vinden op: www.4en5mei.nl


& adverteerders